pixel
pixel
pixel pixel pixel pixel
pixel pixel pixel pixel

Glavni meni

Početna
Ljetopis
Dekanat
Šefovi katedri
Informator za studente
Obrazac prijave na konkurs za I ciklus studija
Obrazac prijave na konkurs za II ciklus studija
Obrasci za prijavu master ispita
Legat
Akti
Linkovi
Alumni
Kontakt
Studijski program

Vokalno instrumentalni
Muzičko pedagoško teorijski
6. INTERNACIONALNI FESTIVAL HARMONIKE AKORDEON ART 2015
THE 6th INTERNATIONAL ACCORDION FESTIVAL ACORDEON ART 2015
ШЕСТОЙ МЕЖДУНАРОДНЫЙ ФЕСТИВАЛЬ БАЯНА И АКОРДЕОННА 2015
Galerija slika

Godišnji koncert Akademije 2013.

Godišnji koncert Akademije 2012.

Godišnji koncert Akademije 2011.

Promocije diplomanata i magistara muzičke umjetnosti 2012.

Promocija diplomanata i magistara muzičke umjetnosti 2014 .

Najposjećenije

pixel   Početna


Mr Dražan Kosorić, docent Štampaj E-pošta
Studije harmonike i kompozicije završio je na Državnoj muzičkoj akademiji “A. V. Neždanova” (Odesa, Ukrajina) 2003. godine. Magistrirao je na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu na multidisciplinarnim studijama iz predmeta Istorija i teorija  izvođaštva na harmonici i Analiza muzičkog djela 2011. godine. Magistrirao je i kompoziciju na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu 2014. godine.
Kao student učestvovao je na brojnim koncertima, festivalima, konferencijama i drugim muzičkim manifestacijama. Kosorićeva djela izvođena su na koncertima studenata kompozicije u okviru Međunarodnog festivala-foruma „Prošlost i budućnost“ (Odesa, 2001. g.). Bio je učesnik IX Međunarodnog festivala „TWO DAYS AND TWO NIGHTS  OF NEW MUSIC“ (Odesa, 2003. g.). Osvojio je prvu nagradu na takmičenju kompozitora „GRADUS ad PARNASSUM“ u okviru VIII Međunarodnog foruma muzike mladih (Kijev, Ukrajina, 2003. g.).
Autor je simfonijske, kamerne, instrumentalne i vokalno-instrumentalne muzike. U okviru svog stvaralaštva najveću pažnju posvećuje harmonici. Djela su mu izvođena na brojnim koncertima, takmičenjima i festivalima u Ukrajini, Rusiji, Litvaniji, Poljskoj, Italiji, Slovačkoj, Austriji, Hrvatskoj, Srbiji, Sloveniji, Švedskoj i BiH.
Kompozicije D. Kosorića izvodili su, između ostalih: ukrajinski umjetnici Vladimir Murza (harmonika), Tatjana Kravčenko (klavir), Tatjana Hrikadze (harmonika), Irina Serotjuk (harmonika), Jelena Griščenko (klavir), Georgij Matvijiv (bandura), Tatjana Gordijčuk (bandura); Sonja Radojković (klavir), Jovan Bogosavljević (violina), Vladimir Marković (violin) iz Srbije; Dražen Košmerl (harmonika) i Ljubov Judčenko Košmerl (sopran) iz Hrvatske; Belma Šarančić Nahodović (harmonika), Stojan Bojić (harmonika), Dragan Ribić (harmonika), Klaudija Krkotić (sopran), Ognjen Janjanin (harmonika), Ljubo Škiljević (harmonika), Milana Smiljanić (violina), Milan Savić (klavir), Vanja Danilović (harmonika), Maja Đogo (klavir) iz BiH i dr. Sarađivao je i sa orkestrima, kao što su: Orkestar harmonika Ruske muzičke akademije “Gnjesini” (umjetnički rukovodilac i dirigent Oleg Tarasov), Nacionalni simfonijski orkestar (Odesa, Ukrajina, dirigent “Zaslužni umjetnik Ukrajine” Igor Šavruk), Gudački orkestar  Akademije umjetnosti u Banjoj Luci (dirigent Branka Radošević Mitrović), Orkestar Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu (dirigent Ognjen Bomoštar) i Orkestar harmonika Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu.
Kao kompozitor učestvovao je na Međunarodnom festivalu savremene umjetnosti „TWO DAYS AND TWO NIGHTS OF NEW MUSIC“ u Odesi (2003., 2005.,  2008., 2010 i 2015.. g.).
Osvojio je prva mjesta na takmičenju kompozitora u okviru Internacionalne manifestacije Dani harmonike u Smederevu - kategorije „A“ i „B“ (2004. g.); druga mjesta na istom takmičenju u kategoriji „A“ (2005., 2007. i 2008. g.) i drugo i treće mjesto u kategoriji “B” (2011. g.); Pohvalu za najefektnije savremeno delo domaćeg autora na XI Prolećnom festivalu kamerne muzike u Subotici (2004. g.); Diplomu laureata na II Međunarodnom takmičenju kompozitora za kamerne kompozicije s učešćem harmonike „Sanok 2005“ u Poljskoj.
Kompozicija D. Kosorića Pusta zemlja za harmoniku solo nagrađena je u kategoriji Best New Original Work (Classical) na 67. Svjetskom Kupu harmonike, održanom u Salzburgu (Austrija) od 27. oktobra do 2. novembra 2014. godine.
Na prazničnom koncertu Fakulteta narodnih instrumenata Ruske muzičke akademije “Gnjesini”, povodom 70 godina Akademije, Orkestar harmonika (umjetnički rukovodilac i dirigent – Oleg Tarasov) izveo je djelo D. Kosorića “Kolaž” za orkestar harmonika i udaraljke, kao jedinu tačku Orkestra harmonika na pomenutom koncertu.
Nacionalna simfonijski orkestar (Odesa, Ukrajina) premijerno je izveo Koncert za harmoniku i simfonijski orkestar D. Kosorića, 13. 03. 2015. god., u Odesi (Velika sala filharmonije). Dirigovao je “Zaslužni umjetnik Ukrajine” Igor Šavruk, a solista na harmonici je bio “Zaslužni umjetnik Ukrajine” Vladimir Murza.
U velikom amfiteatru Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Istočnom Sarajevu, 27. 05. 2015. godine, održano je autorsko veče kompozitora Dražana Kosorića. Na koncertu su izvedena djela za solo instrumente, kamerne ansamble, soliste i gudački orkestar i orkestar harmonika. Učesnici su bili profesori i studenti Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i profesori Muzičke akademije u Sarajevu.
Kompozicije su mu objavljene u izdanjima Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom Sarajevu i njemačke izdavačke kuće EDITION AVANTUS.
Muzička produkcija RTRS je izdavač njegovog prvog autorskog kompakt diska pod nazivom Epitaf  (2012. g.).
U produkciji BHT1 snimljena je dokumentarna emisija pod nazivom „Mojoj harmonici“, u kojoj se govori o harmonici i stvaralaštvu Dražana Kosorića za ovaj instrument. Emisija je premijerno emitovana povodom Svjetskog dana muzike (21. 06. 2014. god.) i u narednom periodu reprizirana u nekoliko navrata.
U produkciji RTS-ovog Radio Stereorama snimljena je jednočasovna emisija „Muzika s povodom“, posvećena kompozitorskom stvaralaštvu D. Kosorića. Nakon premijernog emitovanja 21. 02. 2015. godine, emisija je reprizirana 22. 02. 2015. godine. Autor emisije je Donata Premeru.
D. Kosorić je član Stručnog žirija i Stručnog odbora Internacionalnog festivala harmonike AKORDEON ART (Istočno Sarajevo, B i H, 2010., 2011., 2012., 2013. i 2014. g.) i član Organizacionog odbora istog festivala (2010., 2011., 2012. g.).  Učestvovao je u radu Stručnog žirija VII. Međunarodnog takmičenja akordeonista „Sanok 2006“ (Poljska).
Član je Asocijacije za njegovanje akademske muzike „Novi zvuk“ (Istočno Sarajevo, BiH) i Asocijacije „Nova muzika“ (Odesa, Ukrajina).
Pedagoški rad na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu započeo je 2004. g.. Od 2012. g. je u nastavnom zvanju docenta.
Osnivač je i umjetnički rukovodilac Orkestra harmonika Muzičke akademije, sa kojim ima zabilježene nastupe na značajnim manifestacijama, kao što je Internacionalni festival harmonike „Akordeon art“ (2010., 2011., 2012., 2013. i 2014. g.).
Studenti u klasi D. Kosorića (harmonika i kamerna muzika) osvojili su više nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, kao što su: 17. Takmičenje muzičkih škola Republike Srpske (Banja Luka), Deveto takmičenje učenika i studenata muzike (Livno), 15. Otvoreno federalno takmičenje učenika i studenata muzike (Sarajevo), 35. Međunarodni susret harmonikaša (Pula), Davorin Jenko (Beograd), , Dani harmonike (Ugljevik), Akordeon art (Istočno Sarajevo) i dr.
Dobitnik je PRIZNANJA dekana Muzičke akademije Univerziteta u Istočnom za uspješno promovisanje Muzičke akademije na domaćoj i međunarodnoj koncertnoj sceni (2008., 2010. i 2011. g.) i PRIZNANJA za ostvarene rezultate studenata na domaćim i međunarodnim takmičenjima (2013. i 2014. g.).
Dobitnik je PLAKETE UNIVERZITETA za dostignuća u nastavnoj i naučnoj djelatnosti Univerziteta, kao i za dugogodišnji uspješan rad na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu (2014. g.).

 

pixel
Obavještenja

AKORDEON ART

18. Međunarodno takmičenje harmonike, Loznica, Srbija

Obavještenje

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

Koncert  "U susret Božiću"

Obavještenje

KONCERT – KLAVIRSKI RESITAL

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

Predavanja iz Uvoda u filozofiju

Obavještenje o održavanju stručnog ispita

Izvještaj o radu i aktivnostima katedri na Muzičkoj akademiji u 2014/15

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

Konkurs za upis na drugi ciklus studija (master), treći upisni rok

Predavanja iz nastavnog predmeta Metodologija stručnog rada

Predavanja iz nastavnog predmeta Menadžment u muzici

Predavanja iz Uvoda u filozofiju

Obavještenje

Obavještenje - pristupno predavanje

Upis studenata u prvu godinu drugog ciklusa studija

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

Izvještaj o radu dekanskog kolegija za protekli izborni period

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

Raspored održavanja prijemnog ispita za upis studenata u prvu godinu drugog ciklusa studija

Raspored održavanja prijemnog ispita za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija

Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

Obavještenje

Obavještenje

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

Septembarski ispitni rok

Interni konkurs za dekana

Obavještenje

Raspored održavanja prijemnog ispita na Muzičkoj akademiji Univerziteta u Istočnom Sarajevu

Konkurs za upis studenata u prvu godinu prvog ciklusa studija u akademskoj 2015/2016 godini na javnim visokoškolskim ustanovama

11. majski susreti harmonikaša održani 23. i 24. maja 2015.g. u Lazarevcu u Srbiji

Nastava iz nastavnog predmeta Menadžment u muzici

Drugo mesto na 20. otvorenom trofeju Portugalije održanom u gradu Alkobasi 29. i 30 maja

Druga nagrada na Međunarodnom takmičenju Slovenske muzike održanom od 18-24.4.2015 god. u Beogradu

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

II mesto na 20. Međunarodnom  takmičenju "Petar Konjović"

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

Nagrade na FESTIVALU SLAVENSKE MUZIKE

Nastava iz nastavnog predmeta Menadžment u muzici

Rezultati studenata Muzičke akademije, Odseka za harmoniku, u okviru takmičarskog dela 6.Internacionalnog festivala Akordeon art

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

7. internacionalni festival Dani harmonike

Izvještaj komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

Prva nagrada na XIII Međunarodnom takmičenju NAUJENE 2015 u Daugavpilsu u Letoniji

Prva nagrada na  I međunarodnom Festivalu  slovenske muzike

Nastava iz nastavnog predmeta Menadžment u muzici

Izvještaj Komisije o prijavljenim kandidatima za izbor u zvanje

XVII međunarodno takmičenje harmonikaša

6. INTERNACIONALNI FESTIVAL HARMONIKE AKORDEON ART 2015

Njemačka izdavačka kuća EDITION AVANTUS objavila je pet kompozicija za harmoniku solo autora mr Dražana Kosorića

Međunarodni festival savremene umjetnosti DVA DANA I DVIJE NOĆI NOVE MUZIKE u Odesi

SASTANAK SA DEKANOM ILI PRODEKANIMA
Najava muzičkih aktivnosti

09.06.2015.god u 20 časova, Koncertna sala Muzičke akademije
Koncert
mr Sanja Stijačić, flauta
mr Danijela Gazdić, harmonika
Na programu su djela: K. F. E. Baha, R. Dika, V. Vlasova, F. Doplera i dr.

03.06.2015. u 15 časova, Koncertna sala Akademije
PRIMJERI USPJEŠNE STUDENTSKE PRAKSE
Prezentacija stručnih radova studenata IV godine cmjera za opštu muzičku pedagogiju iz predmeta "Metodika opšteg muzičkog obrazovanja" Mentor: dr Biljana Mandić, vanr.prof.

01.06.2015. u 18 časova, Koncertna sala Akademije
HARMONSKI JEZIK U MUZICI NACIONALNIH ŠKOLA XIX VIJEKA
Prezentacija stručnih radova studenata III godine cmjera za opštu muzičku pedagogiju iz predmeta "Harmonija sa harmonskom analizom" Mentor: mr Valentina Dutina, vanr. prof.

01.06.2015. u 19 časova, Koncertna sala Akademije
Koncert studenata smjera za solo pjevanje, klasa mr Klaudija Krkotić, doc.

Trenutno online
pixel pixel pixel pixel pixel
pixel pixel Goran Milovanović pixel pixel
pixel pixel pixel pixel pixel
pixel pixel pixel pixel pixel
pixel pixel pixel pixel pixel
pixel